Ny månad och dags att annonsera nytt tema i Facebookgruppen.

Jag älskar hösten. Övergången från den soldränkta frodiga sommaren då allt är fullt av liv till en tid då mörkret gör sig påmint igen. Hösten sänker tempot och inbjuder till en tid av eftertanke efter den intensiva aktiva sommaren och semestertiden då i alla fall jag lever mer i nuet, dag för dag. För mig är hösten mer en nystart än vad nyåret är! Samtidigt som det innebär att den ljusa tiden på året ger vika för den mörka årstiden. Så det är liksom nystart och avslut i ett.

Det finns inget som är så vackert som en tidig dimmig oktobermorgon eller en klar höstdag med solens gyllene strålar som får lövens alla färger att glöda mot den blåa hösthimlen i naturens egen färgkonstrast. Den gyllene timmen på hösten tar andan ur en. Då förvandlas de gyllene strålarna till flytande guld över landskapet.

Visst är det en fin symbolik i årstidernas cykler. Det är inte för intet som vi har ordspråket ”på ålderns höst”. Och att det är då som naturen är som allra färgstarkast! Innan den fäller sina sista löv och ger vika för den mörka vintern och går i vila. Själv har jag fyllt 50 år i somras. Det känns som om jag nu har påbörjat mitt livs första steg mot hösten. Jag är så otroligt tacksam att jag får uppleva den. Det lärde jag mig av 2020 – hur otroligt skört och värdefullt livet är. Allt kan ändras på ett ögonblick. Hösten visar mig att vi inte ska rädas att bli äldre. Vi ska omfamna att vi får ett år till! Jag välkomnar mina rynkor och gråa hår och att kroppen inte känns som 20 år längre, eftersom varje dag jag får fortsätta leva så blir jag erfarenheter rikare och själen och mitt inre blir desto mer färgstarka!

Hösten påminner mig om att inte ta livet för givet. Att ta vara på varje sekund, varje erfarenhet, varje lärdom, motgång, lycka och mina nära omkring mig. Allt det som formar min unika resa genom livet. Det är helt fantastiskt vilken gåva det är att få finnas till. Det är fantastiskt att leva i symbios med naturens årstidsväxlingar och hur de får mig grundad i det som är viktigt!

Vad betyder hösten för dig?

Tema oktober: höst

Jag vill att de teman jag väljer ska ha en mening. Något mer än bara ett tema. Jag vill att de ska betyda någonting och jag utgår från mig själv men hoppas att temat även ska väcka något hos dig! Något som inspirerar dig, utmanar dig, och får dig att vilja skapa. Därför kändes det naturligt att höstmånaden oktober får temat Höst!

Hur fungerar månadens tema?

Månadens tema är exklusivt för medlemmar i min Facebookgrupp Creative Being – kreativitet för icke-konstnärer. Temat pågår under en månad. Oktobertemat pågår från och med idag 1 oktober till och med den 2 november. Dufår bidra med vad som helst som du har skapat själv och självklart delta med så många bidrag som du vill.

September månadstema bjöd på fotografier, fotoanimeringar, målarboksalster, collage, akvarell, digital tangling/mandala, scrapbooking/cardmaking…! Det viktigaste är att du skapar med glädje, utan krav på att det måste ”bli bra” och har roligt! I facebookgruppen är det viktigt att förstå att det BARA är uppmuntran som gäller. Vi ger ingen annan feedback än uppmuntran och glädje. Gruppen är en trygg plats för dig som känner dig lite osäker och kanske tror att du inte ”kan”, men som vill utforska din kreativitet och våga prova.

Om du inte är med i facebookgruppen – gå med idag. Alla som deltar i temat är med i en utlottning och vinnaren får välja en liten sak med min ”design”. Vinnaren dras den 3 november.

Förra månadens vinnare på måntemat valde en mugg med Creative Being-mandalan! 🙂 Stort grattis Eva som deltog med två jättefina målarboksalster! Du kan se dem på Instagram där jag fick Evas tillåtelse att lägga upp dem!

2 Kommentarer

  1. Så fantastiskt skrivet! Du sätter verkligen ord på tillvaron o det vackra i stunden o i ögonblicket, det som ingår i vårt kretslopp Livet ♥️ Härmed ställer jag upp med en lekfull höstbild som min sambo gjort.. 🙏

    • Tack för fina ord!! Såg inte din kommentar förrän nu! Förstår inte hur jag kunnat missa att se och godkänna den!! Snart dags för nytt tema! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
  1. Good to see you back writing! X