English summary below

Jag har börjat ta mina första stapplande steg till regelbunden träning genom sjukgymnastik. Framför allt gäller det nu i början att hitta styrkan i rygg och mage för att förhindra skador och framtida smärta.

Orsaken till att jag behöver börja med sådana små steg är min skolios som orsakat flertalet felställningar i kroppen. Dessa har gjort att jag har haft svårt att träna och göra rätt. Målet med sjukgymnastiken är att stärka rygg och mage så pass mycket att jag kan börja med en regelbunden allsidig träning sedan.

Några av övningarna jag har fått från sjukgymnasten ska göras med en gymboll. Jag köpte en som jag märkte var för stor för mig. Så jag fick köpa en till, mindre. Vad skulle jag nu göra med TVÅ gymbollar?

Då kom jag på att jag kan ta den stora bollen till jobbet att sitta på istället för skrivbordstolen en stund varje dag. Då får jag statisk träning samtidigt som jag jobbar och jag kan samtidigt slänga in några sittande stabilitetsövningar.

Smart va?

Det funkar hur bra som helst och det är faktiskt ganska skönt att sitta på bollen. Så det är ett tips! 🙂

Har du några andra sådana här små enkla träningstips att dela med dig av?

I have a tip for you! Use a pilates ball as a chair by your work desk. I recently started taking tiny steps into a regular workout by physiotherapy. I need to start with physiotherapy to build up basic strength in stomach and back areas, because I have scoliosis. This has previously made exercising difficult to do properly for me.  Some of my exercises include a pilates ball. At first I bought one that was too big for me so I had to buy another smaller one.

What would I now do with TWO pilates balls?

I took the bigger one to work to sit on while working, and it works really great. It gives me a static balancing exercise at the same time as I am working. And in between I can make some easy exercises on it while working too.

Clever huh?

Do you have any simple exercise tips to share like this?

 

Bli den första att kommentera! :)

  1. Så länge du sitter där är du dessutom alltid etta på bollen!

    Jag har funderat på att titta på TV och trampa på motionscykeln samtidigt, men det är svårt att få det till en vana. Däremot har jag några gånger försökt att använda en dansmatta kopplad till dator/TV-spel och spelat olika grad av ansträngande spel, men min kondition är ännu för dålig för att det ska bli några längre träningspass.

  2. Du får inte glömma bort dig och luta dig tillbaks i några sekunder för att fundera på något du gör i jobbet, för då är risken att du når golvnivån snabbare än du tänkt.

  3. Välkommen tillbaka till bloggosfären efter sommarvilan!
    Som träningsfrälst tycker jag förstås att det är extra roligt att läsa att det står träning på ditt höstschema. Jippie! Gymboll vid skrivbordet är supersmart bonusträning för coren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
  1. Good to see you back writing! X