Categories:

English summary below

Steninge slott. Klicka för större bilder. Click for larger images.

Idag söndag har vi firat mammas födelsedag fast hon egentligen fyller år i morgon, den åttonde. Vi åkte till Steninge slott som inte ligger långt ifrån där hon bor.

Jag hämtade upp mormor på söder och sedan morbror med sambo i Sundbyberg och därifrån till mamma i Sigtuna. Det blev några mil i bilen igår eftersom jag gjorde samma runda på tillbakavägen. På hemvägen åkte jag dessutom fel i en rondell och höll på att krocka – hu.

Det var mitt fel. Jag irrade runt i rondellen för att hitta vilken avfart jag skulle ta eftersom skyltar och gps sa olika saker. Gps-en sa att jag skulle åka rakt fram i rondellen medan skyltarna pekade åt vänster.

Ingenting stämde så jag irrade runt och tänkte helt enkelt inte på att jag låg kvar i högerfilen. Jag höll på att köra in i en bil som körde ut ur rondellen framför mig från vänsterfilen. Han var VÄLDIGT nära och körde väldigt fort så det kanske var en liten felbedömning från hans håll – men det var jag som låg i fel fil så felet var ändå mitt.

Det var kanske till och med det som gjorde att han körde som han körde för att hinna förbi mig. Annars hade han fått köra ett varv till i rondellen…

Så orutinerat och urbota dumt. Det här var ett sådant dumt och orutinerat misstag att det hör till när man precis har tagit körkortet, inte ett år senare, men nästa gång kommer huvudet vara med bättre. Var så säker. Det är också ett bevis på att jag faktiskt fortfarande är nybörjare. Rutinen bakom ratten sitter inte i ryggmärgen än.

Det är på de dumma misstagen och incidenterna man lär sig så länge de inte leder till något allvarligt. Och det har de aldrig gjort hittills! Jag är ju väl medveten om min orutin så jag ser alltid till att hålla avstånd så att jag hinner reagera.

Har du också gjort något dumt ”nybörjarmisstag” i trafiken?

Steninge slott var i alla fall väldigt vackert och vi hade en trevlig dag när vi firade mammas 65-årsdag :).

Today, Sunday, was my mother’s birthday. We went to Steninge slott (castle) near where she lives in Sigtuna. I spent several hours in the car picking up my grandmother in South Stockholm and then my uncle and his girlfriend in Sundbyberg before we went on to Sigtuna, and then the same way back again.

On our way home I got confused by the gps and conflicting signs in a roundabout and almost crashed into a car that was driving out of the roundabout in front of me. In my confusion on where to turn I was in the wrong lane so the fault was mine. Luckily a quick break saved us and as long as an incident doesn’t lead to a serious accident it is a learning experience. I am well aware of my lack of experience and always give myself enough distance so that I get a chance to react.

But it was such a stupid and silly beginner’s mistake that it would have made more sense for me to have made it a year ago when I just got my license. Not now a year later. But it just proves that I am after all still a beginner. It takes time to become an experienced driver where things like this don’t happen.

Have you ever made a stupid ”beginner’s mistake” in traffic?

Anyway, Steninge castle was very beautiful and we had a lovely day celebrating my mother. 🙂

 

 

Tags:

Bli den första att kommentera! :)

 1. Nu var det ett tag sedan jag tittade in hos dig, det har inte blivit så många bloggsidor överhuvudtaget som jag varit och besökt under sommaren.
  Vilken tur att det inte blev nån riktig olycka i rondellen! Det är otroligt att det inte sker fler olyckor!
  Säkert har jag själv gjort en hel massa idiotiska misstag genom åren men kommer inte på nåt nu. Jag har ju hunnit ha körkortet många år så nåt borde det vara!
  Men som du säger lär man sig ofta av sina misstag!

  Det där med att träna samtidigt som man gör annat låter smart.
  Jag har en massa krämpor med kroppen så jag försöker träna genom att få till en ordentlig vardagsmotion.
  Det är så mycket roligare att träna genom att jobba i trädgården än på ett gym.
  Träning som är riktig träning tycker jag är supertråkigt. Har alltid tyckt det. Ändå har jag genom åren tränat en hel del!
  Som ung höll jag på med en hel del styrketräning och flera tyckte att jag skulle vara med och tävla. Men jag var inte intresserad av att tävla om vem som var bäst i Sverige, jag tränade bara för min egen del.
  Jag hade ett träningsrum hemma med skivstång och andra träningsredskap. Träningsdagarna var något jag aldrig missade. Ändå hatade jag varenda stund av träning och har aldrig förstått de som säger att man ska unna sig träning! För mig var träningen under så många år ett sätt att straffa mig själv.

  Idag har jag inte riktigt samma tankar men träning är fortfarande inget jag gör med glädje. Det är ett nödvändigt ont bara.

  Men jag brukar smyga in min behövliga träning då jag ändå gör annat.
  Jag ska tex träna ”tyngöverföring” och knäböj utan vikter. Det gör jag varje gång jag borstar tänderna.

  Det lät som en härlig dag med din mamma då ni firade hennes födelsedag och bilderna skvallrar om att det var otroligt vackert där!

  En annan sak…jag gillar jag dina inlägg med engelsk text under som du nu har!

  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram

  • Hej! 🙂 <3 Så glad jag blev att få en kommentar av dig!

   Ja det var nära i rondellen – det hade inte blivit en allvarlig olycka för jag höll så låg fart, det var den andra bilen som körde fort för att hinna in framför mig, utan främst plåtskador, men det är illa nog. Än så länge – ta i trä! – har jag lyckats undvika olyckor när jag har gjort mina misstag. Puh… Jag är trots allt väldigt riskmedveten! Jag kallade mig själv "fegis" när jag körde med trafikskolan. Trafikläraren var lite mer pedagogisk och använde hellre definitionen "överdrivet riskmedveten". Haha! Så vi jobbade mycket på att jag skulle våga ta för mig i trafiken, ta plats – för när man kör i stockholmstrafiken så måste man kunna ta för sig helt enkelt.

   Jag tycker precis som du att träning på gym är dödens tråkigt! Det är så himla enformigt. Jag tycker den träningen jag gör nu för att stärka rygg och mage är lika enahanda också. Samma övningar 10×3 ggr liksom. Zzz… Men jag gör dem ändå för att kroppen behöver det. Men jag är mycket hellre ute och rör mig i naturen – cyklar och promenerar. Skulle gärna åka skidor på vintern men det blir inte av. Äger inte ens ett par skidor längre. 🙁 Det är ingenting jag liksom ger mig ut och gör på egen hand, och jag har ingen att åka med. Hade jag haft en trädgård hade jag hellre pysslat med den än att göra tråkiga repetitiva övningar…

   Kram!

 2. Så vacker headerbild … vet att du har visat det fotot förr men njuter extra av att du har satt fotot som headerbild.
  Tur att det gick bra och att det inte blev en krock!!! Säg den som är felfri i trafiken. Alla försöker göra sitt bästa men är något nytt så …
  /kram

  • Tack! 🙂 Ville ha något somrigt.

   Ja orutinen märks ju ibland även om jag är mer säker nu än i början. Så länge det inte leder till en olycka eller skada så är det nyttiga lärdomar och saker som ger mer rutin! När jag kommer i en likande situation i framtiden kommer jag ju att hantera den helt annorlunda.

   Härligt att du är tillbaka igen! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
 1. Thanks. I think I'm doing reasonably well, even if there have been many restrictions, if you have to change some…

 2. The pandemics that started last year was something completely unexpected and unknown that changed so much our lives. It was…