Hur ska jag ens börja skriva detta blogginlägg? Jag hade sådana planer för Creative Being och sådan inspiration förra året. Men så kom livet emellan. Igen. Hur många gånger har jag inte startat om igen med Creative Being. Varje gång slutar det på samma sätt. Jag orkar inte hålla uppe takten!

Jag har nu tvingats att inse att det inte går att kombinera Creative Being så som jag ville ha det med heltidsjobb och utmattningssymtomen som ständigt återkommer. Jag har fortfarande inte fått något svar på varför jag är så otroligt trött. Är det utmattningsdiagnosen i sig som segar sig kvar eller är det sköldkörtelproblematiken som aldrig löser sig? Är det klimakteriet? Eller är jag bara knäpp!? Ibland undrar jag och förtvivlar över att jag aldrig riktigt kommer över vattenytan!

Det har också hänt en hel del 2022. Det allra bästa som hände var att jag träffade min lille Nisse på ett pass på katthemmet. Det kändes direkt när jag kom in i hans bur för att hälsa på honom att han var min katt. Min första katt – en barndomsdröm som gick i uppfyllelse. Jag har alltid älskat katter och drömt om en katt sedan jag var liten. Han är så busig och underbar och sötast i hela världen! Han tar upp mycket av min tid när jag inte jobbar så klart som jag tidigare hade över. Men så mycket glädje och kärlek han ger mig! 🙂

Jag har också gjort ett par underbara resor. Den första resan var i maj till Malta med en väninna. Där har jag aldrig förut varit och det var alldeles underbart att få resa iväg med en god vän och se något alldeles nytt. Den andra resan var till Wales där jag hälsade på en av mina allra bästa vänner. Hon har flyttat till norra Wales med sin familj vid havet. Helt underbart vackert!

Lite tråkigare saker är att min mammas man gick bort i september så nu har vi sorg i familjen, och framför allt mamma så klart. Vi är en liten familj och vi måste finnas där för varandra i både sorg och glädje så mycket av min tid går nu åt till att finnas där för henne.

Allt som allt, så har energin för Creative Being helt enkelt inte räckt till och jag har insett att jag måste sänka mina ambitioner. Exakt hur har jag inte riktigt kommit fram till ännu. Men jag brinner fortfarande lika starkt för konceptet och hur viktigt kreativiteten är för alla människor och för att kunna sprida kreativt mod och glädje till oss ”icke-konstnärer”. Jag måste fortsätta fundera lite till.

Jag har tvingats tänka på mitt liv på så många sätt under detta år. Kommer jag kunna komma tillbaka till ett liv som mitt liv var innan utmattning, cancerutredning, operation, sköldkörtelsjukdom med mera. Eller måste jag hitta en ny tillvaro? Och vad ska den i så fall bestå av? Det här är det som jag kämpar med allra mest. Jag är så rädd att jag inte ska kunna komma tillbaka och fungera som förut både i det privata och mitt yrkesliv. Att hantera den rädslan tar massor av energi! Dock måste jag komma över den för att komma vidare.

Jag har behov av att skriva av mig och dela med mig av mina tankar. Så kanske blir det bloggen som får vara startskottet för Creative Being 2023. Jag vet. Blogg är ute säger de. Men jag kommer använda den ändå.

För kreativiteten är min livräddning. Det är den som gör att jag inte tappar det helt! 🙂 Och genom bloggen kan jag åtminstone dela med mig hur jag använder den för att skänka mig glädje och energi även när tröttheten överväldigar!

Jag önskar dig som läser detta ett fantastiskt fint och kreativt 2023.

Bli den första att kommentera! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
  1. Good to see you back writing! X