Dra på trissor! ÄNTLIGEN har jag haft tid och energi att färdigställa ett första avsnitt i min post it-session serie på Instagram! Här kommer ett kompletterande blogginlägg där jag listar allt material jag har använt och tips på mer information!

Här kan du se avsnittet på Instagram

Jag spelade in ett nytt avsnitt helt enkelt med ett annat mönster. Denna gång ett zentanglemönster, Verdigogh. Mönstret påminde mig om en grankvist så jag gjorde en vintrig och julig tolkning av mönstret! Jag valde detta mönster eftersom det är väldigt enkelt i sin grundform så att alla kan rita det och sedan sätta sin egen prägel på det om man vill. Annars är det ett bra mönster att öva att rita raka och parallella linjer.

Rita långsamt och fokusera på varje streck så går det bra och det är också då du uppnår det där härligt avkoppplande flowet. 🙂

Zentangle är en certifierad metod av tangling vilket – om jag förstått det hela rätt – innebär att jag, som inte är en så kallad CZT, Certified Zentangle Teacher, inte har rättigheter till stepouts för mönstret och därmed inte kan visa step outs i filmen. Stepouts är stegvisa instruktioner för hur man ritar ett mönster. I min post it-session visar jag därför min egen tolkning av mönstret. Eftersom det är ett så pass enkelt mönster så tror jag att du enkelt kan följa med i hur jag ritar även utan stepout. Men – för dig som vill ha en ordentlig instruktion vill jag tipsa om Melinda Barlow, CZT på Youtube, som har ett videoklipp där hon visar just Verdigogh i original.

Jag valde att göra mina ”granbarr” spetsiga just för att efterlikna granbarr medan originalmönstret är kantigt.

Material

Material

I min vintriga tolkning av mönstret använde jag mig av följande material:

Staedtler Trippus Fineliner pennor i tre gröna och två röda nyanser

Faber Castell PITT artist pen Fine

Sakura Gelly roll vit gelpenna 8

Uni POSCA penna vit PC-3M Fine 0.91.3 mm

Pappersstompf

Faber Castell Polychromos Prussian Blue 246

Beckers A Odourless lösningsmedel för oljefärg

Men du behöver inte ha allt detta för att sätta igång! Det räcker med en post-it och vilken penna som helst! 🙂 Därav Post it-sessions! För att understryka enkelheten!

Dela gärna och tagga mig på Instagram om du testar så delar jag ditt inlägg. Tagga med @creativebeing.se 🙂 Och när du ändå är där, passa så klart på att följa mig på Instagram också! Och gå med i facebookgruppen där vi skapar och inspirerar varandra helt utan krav på perfektion och prestation och där det bara är uppmuntran och glädje som gäller. Där skapar vi allt möjligt – allt från fotokollage till allmänt pyssel, blomsterarrangemang, adult colouring och digital tangling. Precis allt! 🙂

(Filmen kommer upp på instagram och här inom kort. Behöver publicera blogginlägget för att kunna klippa klart filmen! 🙂 )

Bli den första att kommentera! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
  1. Thanks. I think I'm doing reasonably well, even if there have been many restrictions, if you have to change some…

  2. The pandemics that started last year was something completely unexpected and unknown that changed so much our lives. It was…