Alltså gud så vackert det har varit i helgen. Sådana perfekta vinterdagar som man drömmer om under sommarens värmeböljor och glömmer bort slasket och mörkret. Perfekt för att ge sig ut och fota medan vintern finns kvar. Nästa helg blir det nollgradigt eller någon plusgrad lagom till lördag. Då ska jag ut och slira på glashala vägar till katthemmet. Vi får se om jag låter bilen stå och åker kommunalt. Backen till och från katthemmet är inte att leka med!

Den dagen, den sorgen. Nu är det nu. Jag hade som sagt en fantastisk dag med kameran i mitt älskade Elfvik. Jag hade till och med förberett mig genom att köpa nya skor som ska hålla fötterna varma ned till -30 grader. Förra gången jag var ute var jag varm på kroppen med stora dunjackan och täckbyxor, men jag höll på att frysa tårna av mig. Fy satan så kall jag var om fötterna. De blev inte varma på flera timmar när jag kom hem. Idag var det varmt och gott om fötterna. Dock hade jag fel strumpor på mig. De åkte liksom av foten inne i skorna så jag fick ta av skorna och dra upp strumporna flera gånger. Det gjorde också att jag fick ett litet skavsår på fotknölen på höger fot när bara huden gneds mot skon. Men med rätt strumpor blir skorna super.

Så här ser de ut:

_MG_6081

Jag med mina smala ynkliga fötter och ickeexisterande vader ser ut som elefantfot med dessa skor på. Men vem bryr sig så länge fötterna är varma!

Uppdraget idag var även att ta bilder till mitt och Jens trädprojekt. Nästa tema är svartvitt helt enkelt. Två bilder fick jag som jag blev tillräckligt nöjd med – de får ni se på min English Thursday på torsdag. Jag passade också på att fortsätta förra veckans tema och veckan före det – texture (struktur) och texture svartvit. Jag var inte nöjd med bilderna jag presenterade då, för jag hann inte ut och fota som jag ville. Här kommer två försök till strukturbilder. Jen är en fena på detta (se hennes bilder här och här)  medan jag tycker att det är svårt att få intressanta bilder.

Struktur i färg

_MG_6176

Svartvit struktur:

_MG_6181

Vad tycker ni? Ska jag välja någon så tycker jag mest om den svartvita. Men om de är bra bilder på struktur kan jag inte riktigt avgöra… Men barken var i alla fall väldigt vacker i verkligheten. 🙂

Häng med kl 14 då nästa inlägg kommer. Isigt.

 

 

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
  1. Thanks. I think I'm doing reasonably well, even if there have been many restrictions, if you have to change some…

  2. The pandemics that started last year was something completely unexpected and unknown that changed so much our lives. It was…