Categories:

Det är väl en dröm eller en tanke många har. Att få skriva en bok. Den drömmen har även jag.

Jag vet inte vad den ska handla om. Ska den vara skönlitterär, eller något fakta- eller reportageaktigt? En biografi? En fotobok kanske – både bild och text? En faktaroman?

Det absolut roligaste jag någonsin har gjort i mitt liv var att skriva min C-uppsats i svenska. Jag älskade varje minut, av hela processen. Allt från litteratursökning och research till analys och självklart själva skrivandet. Jag hade sådan tur att jag bara kunde koncentrera mig på uppsatsen. Det var möjligt tack vare att jag slutade mitt jobb på posten och fick ta del av deras ”avvecklingsprogram”. Jag valde att fortsätta mina studier på heltid efter att ha pluggat medan jag jobbade. Detta innebar full lön och betald semester, samma villkor och förmåner som om jag var anställd, i tio månader.

Jag kan säga att under den terminen då jag skrev min uppsats var jag 100% tillfreds. Jag kände mig fri, glad, lycklig – i mitt rätta element liksom. Det var helt fantastiskt. Mycket jobb så klart, och visst slet man sitt hår ibland, men det var ju trots det så himla roligt!

Jag skulle verkligen trivas med att ha skrivandet som yrke på heltid. Nu har jag ju turen att skrivandet faktiskt är en stor del av mitt yrke som kommunikatör. Men det är ju inte 100% av min tid och det är inga större skrivprojekt som till exempel en uppsats eller en bok.

Men det känns som en utopi. Det är väldigt få som lyckas med det. Jag är så otroligt tacksam att jag fick uppleva den där terminen med uppsatsen. Att få känna på att få skriva på heltid i alla fall en vårtermin av mitt liv.

Lyckligtvis kan man ju skriva en bok ändå. För sin egen skull. Att sedan boken kanske inte kan ges ut och bli en bästsäljare så att man kan leva på sitt skrivande, hindrar inte att man kan skriva den. Jag ska försöka en dag.  När jag vet vad min bok ska handla om.

Vad skulle du vilja skriva en bok om?

läser

Tags:

Bli den första att kommentera! :)

  1. Du kanske ska skriva en kattdeckare? Det tror jag inte någon gjort tidigare. Tänk dig Pelle Svanslös-världen, fast lite mörkare, ondare (men förstås med goda individer också).

    Själv har jag inga ambitioner att ge ut varken bok, musik eller spel men man kan ju pyssla lite med sådant ändå.

    • Ja det låter ju som en cool idé! 🙂 Det låter lite barnboksdeckare om det. Varför inte. Ja inte kommer jag någonsin att få ge ut något heller, men skriva tänker jag göra ändå! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
  1. Thanks. I think I'm doing reasonably well, even if there have been many restrictions, if you have to change some…

  2. The pandemics that started last year was something completely unexpected and unknown that changed so much our lives. It was…