Categories:

Den här veckan har ju varit rena medelhavsvärmen. Måndag till onsdag i Borås med 27 grader varmt medan det låg strax över tjugo hemma enligt SMHI. Men jag tog med mig medelhavsvärmen från Borås hem. Puh.

Det är tufft att jobba för kontoret är som en bastu även om jag öppnar fönstret och när jag öppnar fönstret kommer ljuden från gatan in med tredubblad styrka.

Men jag klagar inte! Har ni hört mig klaga? Nä, inte jag inte! Jag tänker tillbaka på snörusk, minusgrader, gråväder, brunt gräs och tomma trädstammar. Det är bara någon månad tillbaka vi frös och längtade efter våren och ljuset.

Nu är det sommar. Ljusa nätter. Gröna blad och gröna gräs och färgsprakande blommor. Det jag har längtat efter hela långa mörka vintern är jag mitt i just nu.

Och nu ska det bli svalare och mer ostadigt väder igen. Det gäller att stanna upp och njuta. Ta in det. Tiden går så fort och jobbet rullar på och man hinner knappt fatta att det är sommar. Och vips så är det mörka vintern igen.

Sommartiden är verkligen den tiden på året då man verkligen bör leva i nuet.

Sommaren är kort!

Hur gör du för att njuta av sommaren? Eller vill du hellre ha höst, vinter och vår?

En mobilbild från Humlegården för någon vecka sedan:

20160520_195440

4 Kommentarer

 1. Visst är det härligt! Jag gillar att slippa ta på lager efter lager av kläder så fort man ska sticka ut näsan utanför dörren. Men mest av allt gillar jag att människor blir så glada och öppna när värmen kommer. Medelhavsklimat och medelhavsmentalitet.
  Jag skulle inte gärna vara utan någon enda av våra årstider. Inte ens november. Jag gillar variationen. Men måste jag välja någon favorit är det nog ändå vår och höst. Tider av konstant förändring och förväntan.

 2. Just vår och sommar älskar jag eftersom det lockar ut alla människor, sittande på de mest skiftande ställen i samtal eller bara njuter 🌞 härligt ! Själv gillar jag alla årstider , tycker de erbjuder något allihop 😊

 3. Älskar att bra kliva ut precis som man är, allt blir så
  enkelt när vi har sol och värme.
  Människor skiner upp och plötsligt finns så mycket glädje
  runt om en…

  Solig kram ♥

 4. Det är både lätt och gott att leva då det är sommar. Sommar är humlesurr , grilldoft och lukten från nyklippt gräs. Myggjävlarna kan jag klara mig utan.

  Ha nu en jättefin nationaldag.

  Kramkram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
 1. Thanks. I think I'm doing reasonably well, even if there have been many restrictions, if you have to change some…

 2. The pandemics that started last year was something completely unexpected and unknown that changed so much our lives. It was…