Idag har jag lanserat det första skapartemat i facebookgruppen Creative Being – Kreativitet för icke-konstnärer. För att göra det lite roligare och för lite extra incitament för att våga publicera dina alster kommer jag även att lotta ut en liten gåva till en vinnare av alla som lägger upp något.

Jag vill ju så klart att Facebook-gruppen ska växa till en positiv skaparplats för icke-konstnärer av alla nivåer som vill hitta sin kreativitet. Gruppen ska vara en trygg icke-dömande, tillåtande och uppmuntrande plats för oss. Det är bara skaparglädje och inspiration som gäller. Ingen kritik existerar – endast uppmuntrande ord! Det är nämligen en väldigt bra sak när det gäller att hitta sin kreativitet och modet att skapa att faktiskt visa det man gör för andra samtidigt som man övar sig på att inte jämföra sig med andra. I ett tryggt sammanhang där att inte vara ”proffs” är en fördel!

Om måntemat:
Varför valde jag månen som första tema? Jag såg i tidningen att det är fullmåne om ett par dagar. Den 22 augusti. Så tidpunkten passar bra och månen fascinerar mig. Inte nog med att den är vacker i alla sina faser – den bär också på mystik. Det finns så många myter kring månen vilket tyder på att den har fascinerat människor i alla tider. Månens och jordens respektive dragningskrafter på varandra håller ihop våra respektive omloppsbanor. Månen påverkar också våra årstider genom att påverka jordens lutning – så att jorden snurrar långsammare! Utan månen hade vi haft mindre variation mellan årstiderna och kortare dagar. Den styr också ebb och flod vilket jag tycker är så häftigt! Och på natten reflekterar den solljuset ned till jorden som en nattlykta – guidar oss i nattmörkret. En perfekt symbios! Myterna om månen är ofta förknippade med mörka krafter. Men för mig är den en positiv symbol för ljuset i mörkret. Magisk men utan onda avsikter.

För att delta:
Du måste naturligtvis vara medlem i facebook-gruppen! 🙂 I gruppen finns ett inlägg med mer detaljerad information om temat och hur man deltar. Temat pågår under fyra veckor, från och med idag 18 augusti till och med 19 september. Alla som deltagit är då med i utlottning av en överraskningsgåva. 🙂 Kan säga så mycket som att det är något jag har gjort och som man har användning av. Så det lönar sig att vinna!

Tags:

Bli den första att kommentera! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
  1. Thanks. I think I'm doing reasonably well, even if there have been many restrictions, if you have to change some…

  2. The pandemics that started last year was something completely unexpected and unknown that changed so much our lives. It was…