Categories:

Jag hämtar lite luft, drar några djupa andetag i den vindpinade luften och ser ut mot skymningen från balkongen.  Vart tar tiden vägen? Julfriden har inte riktigt infunnit sig för mig ännu. Jag har inte hunnit förstå att jag bara jobbar två dagar till och att jag sedan är julledig. Livet liksom bara rullar på i samma fart hela tiden så man hinner inte ens tänka mer än någon dag framåt bara. Och vips – så är det jul.

Det var ju nyss sommar? Eller?

Jag försöker tänka tillbaka på allt som har hänt sedan sommaren men det är ett töcken. Allt flyter ihop i sekunder, minuter, dagar, nätter och dygn utan början och utan slut. Ett enda långt kretslopp utan avbrott. Tankarna går för fort.

Det är dags att stanna upp och hämta igen tiden. Hinna ikapp allting. Den så viktiga tiden för reflektion som det blir mindre och mindre av i vår hektiska värld. Julledigheten ger förhoppningsvis den välbehövliga pausen för detta och att hämta nya krafter inför ett nytt år. Det är nog först när jag inte vaknar av väckarklockan på onsdag som jag hittar en begynnande känsla av julefrid.

Har du hittat julefriden?

skymning_567711f29606ee2faa607516
Foto: Marie Elmqvist

Tags:

Bli den första att kommentera! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
  1. Thanks. I think I'm doing reasonably well, even if there have been many restrictions, if you have to change some…

  2. The pandemics that started last year was something completely unexpected and unknown that changed so much our lives. It was…