Categories:

På torsdag ska jag göra slag i saken med något jag har funderat på länge. I flera år.

Jag vill komma igång och röra på mig. Ja – just DET är ju inget nytt, men sättet jag ska göra det på.

Jag blir inte yngre. Jag är snart 45 år och märker att ungdomen inte skyddar mig längre. Jag har alltid haft problem med en svag rygg och mage, dålig hållning, kraftig svank, stelhet och spända muskler. Problemet jag har är att när jag försöker träna upp styrkan i min stela, spända kropp så lyckas jag aldrig utföra övningarna på rätt sätt. Kroppen har vant sig vid att kompensera för svagheterna så jag får ont i helt andra delar av kroppen än där det ska kännas, och skadar mig lätt.

Men jag blir som sagt inte yngre. Snart riskerar den här svagheten, stelheten, spänningen och det felaktiga rörelsemönsteret jag har att visa sig i permanent orörlighet och kanske värk om jag inte gör någonting. Så vill jag inte leva.

Därför har jag nu bestämt mig för att gå på en förberedande konsultation för personlig träning. Det kommer att kosta skjortan men jag ser det som en investering i min kropp och min hälsa. Förhoppningsvis får jag leva minst 45 år till. Då måste jag se till att jag mår så bra jag kan de 45 åren. Jag vill träna rätt, och inte skada mig. Jag behöver helt enkelt hjälp.

Så nu gör jag slag i saken. Det här är hälsans år!

Har någon av er som läser detta testat personlig träning?

Bli den första att kommentera! :)

 1. Det som känns rätt för dig själv kan aldrig bli fel så lycka till 🙂
  Har själv typ Fibromyalgi med mera. Går ut med Sokko 2 ggr varje dag. På morgonen ca 3 km.
  /kram

  • Tack! Ja jag tror att det för mig nu gäller att mota Olle i grind lite grand. Även om jag inte har värk nu, så har jag alla förutsättningar för att få det om inte alltför lång tid om jag inte bygger upp en styrka och rörlighet i kroppen nu – INNAN jag får värk och det blir svårare. Gör jag det nu kanske jag kan förhindra värk överhuvudtaget. Jag tror det är nu jag har min chans att se till att jag är så stark och hälsosam som möjligt om tio år liksom. Promenader är jättebra för hälsan! Det kommer jag att göra mycket också nu. Kompensera för all bilkörning. 😉 Kram!

   • Tror på att man ska röra sig *sant* Måste röra på mig ofta (inne) för att inte få så ont i kroppen. Heja till dig fina vän och detta fixar du som en dans/ kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
 1. Thanks. I think I'm doing reasonably well, even if there have been many restrictions, if you have to change some…

 2. The pandemics that started last year was something completely unexpected and unknown that changed so much our lives. It was…