Categories:

I söndags gick jag och en väninna en lång härlig sommarpromenad med paus för lunch och glass på underbart vackra Djurgården. Lunchen åt vi på Rosendals trädgård och glassen vid Djurgrådsbrunn.Vi gick i över fyra timmar och bara njöt av det otroliga vädret. Det var så att man fick nypa sig i armen för att fatta att det var sant.

Vi började med att ta Djurgårdsfärjan från Slussen/Gamla Stan till Djurgården.

Att åka färjan fick mig att sakna att vara på sjön. Jag tänkte på pappa i sin himmel som nu är på ett evigt soligt hav på den finaste båten som finns. Han hade varit ute med båten denna dag. Han hade varit på sjön hela helgen, och varit där fortfarande – så länge som värmen håller i sig. Inte en chans att han hade varit hemma i lägenheten de här dagarna. Men det hade funnits en stor chans att jag hade fått följa med. Det saknar jag.

Nu när han inte finns längre så kommer jag aldrig ut på sjön på det sättet. Att ankra i en naturhamn, sätta på gasolköket och koka te och kaffe, äta sill och potatis och se solen glittra i vatnet tills den går ned i en evighetslång sommarsolnedgång där man kan ana ett sken hela natten i horisonten, medan vi pratar om allt och ingenting. Det var fina stunder vi hade på sjön, pappa och jag.

Min skärgrådsdröm och kärlek till vatten och hav väcktes under dessa båtturer.

Lyckades fånga denna bild på Af Chapman från färjan trots att det gungade härligt!

IMG_0831_2

Jag fick också ihop en liten kort film från färjan… Inget märkvärdigt, men bara härligt att minnas tillbaka. 🙂
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zrN-YI_9_PI]

Fick också en bild på ett vackert blommande träd i Rosendal. Vad är det för träd? Jag är jättedålig på träd och växter. Kan ingenting!

IMG_0836

Nu förstår jag att sommarvärmen är över för den här gången – vi får hoppas att den kommer tillbaka när det faktiskt är sommar! 🙂

Hur har ni njutit av värmen?

8 Kommentarer

 1. Det var en liten fin film du bjuder på. 🙂
  Njutit av vädret har jag gjort fullt ut, vi kan inte klaga på det som
  är nu heller för vi har iallafall 18 grader och sol. 🙂

  Kram och ha en fin dag ♥

  • Haha tack! 🙂 Ja det har ju fortsatt med soligt och någorlunda varmt! Nu blir det 11 grader, mulet och regn i helgen såg jag på smhi. Men men… Det blir varmt igen!! Kram.

 2. Hej. Även om du inte kan så mycket om träd så kan du verkligen fota och framför allt se och njuta av allt det vackra.
  Kramen

 3. Här uppe i norr har vi också haft ett fantastiskt väder och vi har absolut njutit!Nu väntar lite regn men det behövs verkligen!
  Jag förstår att du saknar din pappa! Ni verkar ha haft en fin relation!

  Jag har bestämt mig ( efter en massa funderingar) att stanna kvar på min gamla blogg så jag hoppas du hittar tillbaka till den i fortsättningen!
  Ha nu en riktigt fin fredag och en lika fin helg!
  Kramar

  • Jo jag växte ju upp med pappa så det var liksom han och jag. 🙂 Pappas flicka utan tvekan. Sedan var ju inte allt alltid frid och fröjd men basen, kärleken, fanns alltid där! Den behövde jag aldrig tvivla på ens en sekund.

   Fint att du är tillbaka! <3 Klart jag hittar tillbaka dit – bara jag får läsa dina mysiga inlägg så är jag glad!
   Kram!

 4. Tack för njutningsfulla bilder och filmen!
  Trädet blev urtjusigt! Såg något liknande hos Jag men minns inte vad trädet hette.
  Ha en bra dag/ kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
 1. Thanks. I think I'm doing reasonably well, even if there have been many restrictions, if you have to change some…

 2. The pandemics that started last year was something completely unexpected and unknown that changed so much our lives. It was…