Tangling — enkelt strukturerade mönster

På denna sida samlar jag all information och resurser kring tangling. Tangling är en bra ingång till meditativ konst eftersom det är så pass enkelt och du har nytta av det i all annan form av meditativ konst. Syftet med tangling är att det ska vara enkla konstruerade mönster, ofta finns det också så kallade step-outs som steg för steg bryter ner mönstrets ”beståndsdelar” som visar hur du ritar mönster. Förutom att tangling är oerhört avkopplande och enkelt är det också jättebra för hjärnan. Du lär dig att se former och ju fler step outs du testar – desto friare blir du att själv kunna kombinera olika mönster och till och med hitta på egna! 

Zentangle är den mest kända formen av tangling och är en bra startpunkt eftersom det finns så mycket information och resurser kring det på nätet. Men det finns även andra spännande perspektiv på tangling. Denna sida fylls konstant på med tips, tutorials och idéer.

Tangling

Tangle-teckning av Marie Elmqvist
Bild: En av mina allra första tangling-teckningar. 🙂 Tangling […]
Det här ser jag SÅ fram emot! 🙂 Två […]
Uppdatering januari 2022: Tanken var att klippet nedan skulle […]
facebook-grupp för icke-konstnärer

Utforska och upptäck din kreativitet tillsammans med andra! Här är alla nivåer välkomna och det är bara uppmuntran och skaparglädje som gäller!

Missa inte Creative Being på Facebook

The purpose of art is to lay bare the questions that have been concealed by the answers.
— James Baldwin –