Categories:

Kvinnotankar hade ett inlägg om skrock och vidskepelse i fredags med anledning av Fredagen den 13:e. En av kommentarerna, från Esmeralda, undrade hur många som har spottat efter hennes svarta katt.

Vet ni att svarta katter tar längst tid att adoptera bort från katthemmen? Anledningen är just skrock och vidskepelsen att svarta katter betyder otur. En annan anledning är att de är ”svåra att få bra på bild”. De avlivas också fortare än andra katter – de får alltså inte samma chans. Bara på grund av sin svarta päls!

För det första – svarta katter är inte mer otursbringande eller onda än andra katter. Det vill säga inte alls eftersom det inte finns några otursbringande eller onda katter. En svart katts pälsstrån råkar bara ha mycket mörkt pigment. Precis som att jag har mörkbrunt hår och du kanske är blond.

Och för det andra – om du inte kan ta bra bilder på din svarta katt så är det dig och dina fotoskills det är fel på. Inte kattens färg! Tips på hur du får fina kattselfies av din svarta panter.

Och för det tredje – om du skaffar dig en svart liten minipanter så får du en otroligt vacker katt som kommer att älska dig villkorslöst. Deras ögon brukar bli oerhört vackra i kontrast med den svarta pälsen.

Om du ska adoptera en katt – döm den inte efter håren. Välj katt som du väljer en partner eller en vän. Utgå från kattens personlighet och temperament. Ni ska leva ihop i upp till tjugo år så se till att ni passar ihop i första hand. Pälsfärgen kommer du att lära dig att älska ihop med resten katten när ni verkligen lärt känna varandra.

Katter är ett fantastiskt sällskap. Egensinniga, tillgivna när du förtjänar det, och tycker om dig precis som du är. De dömer inte oss, så varför ska vi döma dem med mänsklig påhittad skrock och vidskepelse som grund?
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YzyBvKGHbPo]

3 Kommentarer

 1. Tänk att skrock kanske kan ha sådan inverkan att svarta katter oftare avlivas om man jämför med andra och då tror jag större delen av vår befolkning som har levt med skrock inte tror så mycket på det. Eller rättare sagt jag trodde inte att skrock hade sådan betydelse i vårt verkliga liv.

  • Nej man tror ju inte det i vårt upplysta samhälle men faktum är att folk inte vill ha svarta katter… Jag tror det är en kombination av skrock, svårighet att fota och att man tycker att det är ”roligare! med olika teckningar och färger på katterna.

 2. Aha..Det var det här inlägget du skrev om skrock.

  Visst går det sämre att sälja svarta katter, och det är synd det. Varför ska inte de ha samma chans.

  Fina söta katter. Själv har jag fyra stycken.

  Kramkram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
 1. Thanks. I think I'm doing reasonably well, even if there have been many restrictions, if you have to change some…

 2. The pandemics that started last year was something completely unexpected and unknown that changed so much our lives. It was…