Categories:

Aim for the sky. English summary under the photos.

Jag tittade upp mot himlen häromdagen i solnedgången.  Jag förlorade mig i färgerna, rörelsen, ljuset, kontrasterna och fylldes av en abstrakt längtan efter total frihet. Den känslan ville jag fånga. Suga in och bevara i själen som en tavla.

Det finns så mycket som håller mig tillbaka från den där totala friheten. Rädsla, bristande självkänsla, självtvivel. Jag kan nog inte. Jag bör nog inte. Jag vågar nog inte. Fast jag ju egentligen vill. Innerst inne. En liten undangömd längtans röst i själen som aldrig fått bli hörd, på grund av inlärda ifrågasättanden av den jag är och vad jag är kapabel till. En inlärd självuppfattning att inte duga som jag är.

När jag såg upp mot himlen så förlorad i denna frihetslängtan så hörde jag den där rösten, som en tydlig viskning.  Det är dags att utmana och ifrågasätta rädslan och självtvivlet – dessa automatiska tankefällor som så lätt tas för sanning. ”Friheten finns här om du vill ha den. Lyssna till mig. Utmana mig!”

Jag lydde. Varför skulle jag inte kunna? Varför skulle jag inte våga?  Att inte våga är ju att inte leva. Jag frågade: Är du med mig?

Jag fick svar i form av ett inre leende. En bekräftande suck av befrielse – ett litet frö av frihet som äntligen fick näring och omsorg och kan börja växa.

”Jag är med dig. Sikta mot himlen!”

_mg_8644
Solnedgång 18 februari 2016. Lidingö.
_mg_8650_stor
Solnedgång 18 februari 2016. Lidingö.

English summary

Aim for the sky

I was looking at the sky in the sunset the other day  and got lost in the colours, movement, light, contrasts. I was filled with an overwhelming abstract longing for total freedom. I wanted to capture that feeling. Keep it in my soul as a painting of the limitless sky.

So much is holding me back. Fear, selfdoubt, lack of self esteem. I can’t , I shouldn’t, I don’t dare. Even though I want to, deep inside. My mind is so full of questionning of who I am and my abilities. A learned misconception that I am not good enough. A misconception so deep and loud that it becomes a truth, that keeps silencing that hidden voice of longing that was never allowed to be heard.

As I was looking at the sky, so lost in this desire for freedom, I heard that voice. As a clear whisper. It is time to challenge these misconceptions. ”Freedom is inside you. Listen to me. Challenge me!”

I did as I was told. Why wouldn’t I be able? Why shouldn’t I? Why shouldn’t I dare? Not to dare is to not live. I asked: Are you with me?

The answer came as a smile from within. A confirming sigh of liberation – a small seed of freedom that finally got attention and can start to grow.

”I am with you. Aim for the sky!”

Tags:

Bli den första att kommentera! :)

 1. Ditt inlägg hör nästan ihop med mitt inlägg idag *ler*
  Vilka vackra bilder … som målningar!
  Att vara i stunden i varandet är bara så himmelskt skönt *bra gjort
  /kram <3

  • Ja visst är det så härligt att bara förlora sig i nuet?? Naturen är i stort sett det enda som kan få mig att hamna i den känslan. Och då hittar man de där svaren inom sig som man inte hör annars!

   Just en känsla av målningar var vad jag ville att bilderna skulle förmedla för det var precis så det kändes när jag såg upp mot himlen! 🙂 Så glad jag blir att du också ”såg” det! 🙂
   Kram! <3

 2. Fears and doubts are natural. We are limited beings and we cannot control everything in the world and have everything that we might want. Some times there are deceptions, there are defeats and failures that are hard and difficult. But exactly because we are limited beings we shouldn’t let selfdoubts limit our capacity to be and to act. We are not perfect and allmighty, but we also don’t have to be perfect. We have to accept to live even if we are not perfect. We cannot do everything, there are things that we should do and things that we shouldn’t do (this is obvious), but we can also do things that we want and that we like. Between limits and what is impossible there are a lot of things that we can do and experience. As to your questioning of who you are, this can help you to learn about yourself, what you want. I think that you have many talents and that you can still do many more things well that you want to do.

  • So true! And it is when fears and doubts stops you from living to your fullest potential they become an obsticle. And that’s how it has been for me! So much selfdoubt, and lack of trust in my abilities and so convinced I am not good enough as I am in this world. I have just tried to become something else, not true to who I am inside, simply because I was never told that being ”me” was ok and with that comes low self esteem and self doubt and lack of confidence. I will write more about this journey of mine when I feel ready to share it, because I think other people go through similar journeys even though each journey is unique. We can learn from each other’s experiences and perspectives.

   Deep inside this voice that is truly ”me” has struggled to be heard and has been silenced. But now I am listening! I don’t want to live in fear any more. I want to do things that makes my heart and soul happy! I want to dare to try and fail,in order to succeed in the end! 🙂 Dare to be imperfect, just as you say, and know that that is ok – that is being me!

   Thank you for your wise words and encouragement!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
 1. Good to see you back writing! X