Idag går jag sista kursdagen för mig på kursen kreativt konstfotografi på Folkuniversitetet. Jag tänkte att detta kunde vara nyttigt för att väcka kreativiteten och utveckla mitt tänkande kring vad man kan göra med fotografi. Fokus för kursen har varit att berätta med bild och vi har fått se och analysera flera olika metoder och ”berättarstilar” hos många kända konstfotografer.

Syftet med kursen för mig när jag anmälde mig var att kunna lyfta mina naturbilder en nivå. Det är svårt att misslyckas med naturbilder eftersom naturen erbjuder så mycket vackert att ta kort på bara genom att finnas där.  Jag ville kunna ge bilderna något mer – en känsla, en tanke, en stämning… Naturen berättar saker för mig varje gång jag är ute. Jag ville kunna fånga detta på bild, mer än att jag egentligen ville berätta så mycket själv.

Men kursen har inspirerat mig. Jag tycker om att skriva, så det här att kunna berätta något även i bilder tilltalar mig. Kanske kan man utveckla berättandet att inkludera både text och bild.

Jag har så mycket att lära!

Måste bara ha tålamod med att det inte kommer att bli så himla bra i början. Jag måste tillåta mig själv att utvecklas. Det är det svåraste för mig i min kreativa resa. Och det är också bland annat därför jag har startat den här bloggen – för att tvinga mig själv att presentera mindre bra saker. För att kunna se en eventuell utveckling.

skog_5666d3e02a6b22aa067e49a5

Foto: Marie Elmqvist

Bli den första att kommentera! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
  1. Thanks. I think I'm doing reasonably well, even if there have been many restrictions, if you have to change some…

  2. The pandemics that started last year was something completely unexpected and unknown that changed so much our lives. It was…