Jag har läst och hört att för att bli riktigt duktig i sitt skapande ska man fokusera på en teknik och behärska den till fullo. Bliv vid ditt medium – blanda inte olja och vatten! Jag har funderat mycket på detta. Jag tror inte det stämmer! Det beror så klart på vilken typ av kreatör man är och vilka ambitioner man har. Men för amatörer som jag som absolut vill utvecklas och bli bättre och lära mig mer – men framför allt skapar kreativt för min egen skull för att jag mår bra av det – så känns det instängt.

Jag är en sådan som experimenterar hejvilt och provar alla möjliga saker. Jag har upptäckt att jag behöver ha olika uttrycksformer för min kreativa utveckling. Jag fastnar för något och så utforskar jag det nästan besatt (på ett positivt sätt! :)) och sedan behöver jag byta fokus och satsa på ett annat uttryck. Och jag experimenterar även hejvilt inom varje del. Jag blir uttråkad annars.

Betyder detta då att jag inte utvecklas alls inom något område för att jag gör för mycket olika saker på samma gång?

Jag upplever det inte så. Kreativitet föder kreativitet så det jag gör i en form ger mig inspiration och idéer att utvecklas i andra former. Ofta leder ett uttryck vidare till ett annat. Till exempel min senaste hobby som jag ägnar mesta tiden åt nu – färgläggning för vuxna. Det är en direkt utveckling av min resa inom mandala och tangling. Att inte bara färglägga mina egna grejer utan även färglägga ”riktiga” motiv. Det jag har lärt mig inom mandala och tangling har gett mig en grund att utveckla när det gäller färgläggning av illustrationerna i målarböckerna. Förståelsen för färg, form och ljus utvecklas också när jag fotar. Att fota, filma och skriva hjälper mig att utveckla berättandet som även kan ta sig uttryck i hur jag väljer att färglägga en illustration. Och så vidare!

Nej jag blir kanske inte någon akrylkonstnär eller fotoexpert eller författare eller akvarellkonstnär. Men jag blir lycklig i själen och mår så bra av mina olika uttryck och behöver dem allihopa för att även utvecklas i alla.

Kanske tar det längre tid att bygga upp ”skicklighet” men jag vill hellre vara lycklig än skicklig. 🙂

Bilden för inlägget är mitt allra första försök att färglägga med alkoholmarkers. Helt ok ”första försök” för att vara jag. Och med begränsat urval av färger, papper och bristande teknik. Men tänk vad roligt det är att testa nya saker! 🙂 (Ur målarboken It’s A Cat’s World av Teresa Goodridge)

Tags:

Bli den första att kommentera! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv
Kategorier
  1. Thanks. I think I'm doing reasonably well, even if there have been many restrictions, if you have to change some…

  2. The pandemics that started last year was something completely unexpected and unknown that changed so much our lives. It was…