Lycka över nytt objektiv!

”New camera lens happiness!” English summary below

Jag är så glad!

Äntligen gjorde jag slag i saken och satsade på ett nytt lite bättre objektiv och ett bättre stativ som orkar bära kameran ordentligt. De kom igår och idag åkte jag på nytt till Lidingöbron efter jobbet för att se om lite av den där magin jag upplevde häromveckan kunde återskapas.

Det kunde den inte – inte som den dagen. Den magin kommer jag nog få jaga i evighet. Men lite mer magi än sist i alla fall. Och jag är så lycklig över mitt nya objektiv. En helt annan skärpa.

Jag frös som en tok. Jag var verkligen inte klädd för tillfället. Mina handskar hade jag glömt hemma så händerna kändes som djupfrysta. Låren var helt bortdomnade av kylan eftersom jag inte hade några långkallingar under byxorna som skydd. Men vem bryr sig? Jag hade så kul!

Nu vill jag ut och fota mera med mitt nya objektiv!

Vad tycker ni?

_mg_8574

Hotell Foresta Lidingö från Ropsten

_mg_8575

Finlandsfärjan anländer Frihamnen! Bodal och Larsberg kastar sina ljuspelare i vattnet på Lidingö till vänster.

_mg_8578

Frihamnen från Lidingö

English:

New camera lens happiness

I finally decided to actually go for it. To get a new better lens for my camera and a new better tripod.

They arrived yesterday and today on my way home from work I went by Ropsten and Lidingöbron again to try to find that magic again I experienced the other week.

The magic was of course not there today either but at least it was a bit more interesting than last time. And I am so happy with the new lens. What a difference in sharpness!

I was not dressed for the occasion. It was freezing cold. I forgot my gloves at home so my hands felt like deep frozen. My thighs went numb since I had no tights under my pants to protect them from the cold. But who cares? I was having fun!

I can’t wait to get out with my new lens now to take more photos!

What do you think of the photos?

14 reaktioner på ”Lycka över nytt objektiv!

  • Thank you! Yes I like that one too myself! 🙂 The difference in sharpness is more evident in higher resulotions than this blog can offer unfortunately, but still! The difference is there.

   Gilla

 1. Martin

  It seems to be really a very good camera lens. In the last picture you see all the fine boughs incredibly sharp, you get many colours shades. In the second picture Lindingö looks like a ship in the night. Very nice pictures.

  Gillad av 1 person

  • The ship in the night probably IS a ship. 🙂 Lidingö is to the left, and the ship I think you refer to is the ferry from Finland arriving Stockholm, Frihamnen harbour to the right in the Picture. The ship is blurred because of long exposure. 🙂

   Gilla

 2. Martin

  I had thought of the second photo with the Hotell Foresta as suggesting a ship. But now that the photo appears in a bigger size the effect is not there anymore because you can see much better the details and that the lights are the lights of buildings……

  Gillad av 1 person

  • Tack Karin! Vad glad jag blir! Kameran är Canon 7D Mark II och objektivet är Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM. Jag tycker om att ”kämpa” för bilderna! 🙂 Ibland känner jag inte ens att det blåser eller är kallt – eller jag känner det men bryr mig liksom inte. Sedan när jag har fått bilden jag vill ha – DÅ känner jag att jag är nära att förvandlas till is! 🙂 Stort tack för din fina kommentar! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s