Balcony premiere

Wow!

You know that day you dream about all through the dark cold winter? That day that you in early January think will never come and seems like a fairy tale? That first REAL warm spring day?

For me that was today.

I felt so alive. It’s amazing how much spring, sun, warm air and a bursting blooming nature affect your soul. At least mine. A colleague and I took a short lunch walk during lunch break along the little path in the woods behind campus. Little spring green buds on the trees literally growing before our eyes, hills filled with hundreds and hundreds of wood anemones brightening up the ground turning their gorgeous white petals to the sun, birds singing happily. Heavenly.

As I got home I decided to try the balcony since I know it is always warmer there than the actual degrees. It was hot as in summer. So I finally moved my bike from its winter rest on the balcony to the cycle stand outside to make room for a temporary quick fix of the balcony. Which meant my sun chair and my dirty old balcony table. I had filled my thermos with tea and had some vegetable snacks with youghurt with it (trying to be healthy 😉 ). I couldn’t believe that I was sitting there. In just a tank top, and not freezing.

Welcome back, life.

_MG_7347

A study in white – and I don’t mean the tank top. 😉

 

3 reaktioner på ”Balcony premiere

 1. Anders Carlsson

  Enligt gårdagens informationsblad får jag tillbaks min balkong 10 juni. Det återstår att se, än så länge känns det som det är mycket arbete kvar men utbyggnaden är heller inte tänkt att vara färdig tills dess, bara att jag får lov att öppna balkongdörren igen, för första gången sedan slutet av november eller när arbetet påbörjades.

  Gillad av 1 person

   • Anders Carlsson

    Sisådär 600 balkonger som ska byggas ut med 80 cm vardera och sedan glasas in. Förstås inte alla på en gång, men de som fick sina balkonger avstängda i juni förra året fick härom veckan dem helt färdigställda! Det har varit en massa försenande åtgärder, som kallt väder, olika arbetslag som hunnit olika långt, kvalitén på utfört arbete har ifrågasatts, balkongerna som förmodades ha några olika standardmått visar sig i praktiken vara individuellt aningen olika stora sett till bredd, djup och höjd så det är inte så lätt att automatisera jobbet.

    Som plåster på såren ska tydligen företaget som har totalentreprenad bjuda på en golvmatta, alltid något.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s