Vinterland

Äntligen lite riktig vinter. -10 och sol. Precis som en riktigt härlig vinterdag ska vara.

Det passade bra eftersom jag var ”tvungen” (med glädje) att gå ut och fota idag till Jen’s och mitt trädprojekt. Morgondagens tema är ”Texture” – struktur. Det är ett jättesvårt tycker jag. Men Jen är mästare på det så jag är så spänd att se hennes bilder. 🙂 Överenskommelsen är att vi får använda olika filter och efterbehandla bilderna hur vi ville. Det har jag gjort med en bild. 🙂 Resultatet av trädfotograferingen får ni se i morgon. Hur väl jag har tolkat temat struktur är nog lite flytande…

Men det var en helt fantastisk dag vid Kottlasjön. Jag hade byltat på mig min allra varmaste vinterjacka och tjocka täckbyxor. Ingen vacker syn, men jag var behagligt varm hela tiden. Jag var lite sent ute så jag missade dagsljuset men fick istället njuta av skymningsljuset. Sjön har frusit och det var full fart med skridskoåkare och skidåkare. Både stora och små. När jag blundade och bara lyssnade – så smälte alla röster och skratt från isen samman till ett ljudligt badstrandssorl. Isen gjorde rösterna starkare och mer ekande.

kottla

När jag vände hem igen hann det bli nästan mörkt. Det allra sista skymningsljuset fick miljoner diamanter att gnistra i den kalla snön på vägen framför mig. Så otroligt tjusigt att det nästan gjorde ont!

Så glad att vi får lite vinter denna säsong i alla fall, även om den inte stannar länge.

 

 

 

En reaktion på ”Vinterland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s